9 Kasım 2010 Salı

-Sizce Dünyada Üşümeyen Tek Varlık Nedir?



Dersteyiz birgün. Mevsimlerden kış, ve hatta denilebilir ki 'karakış'. Karadeniz bölgesinde okuduğumu da eklersem nasıl bir kıyamet koptuğu tahmin edilebilir sanırım az buçuk..
Durup dururken entresan hocamızdan entresan bir soru geldi:

-Sizce dünyada tek üşümeyen varlık nedir?

Aval aval hocamızın suratına baktık tabi. Ardından tahminler dökülmeye başladı: Kutup ayısı, penguen vs. vs. Hatta iş geyiğe döküldü bir süre sonra. Hocamızdan gelen tek cevap 'cık,cık' lar eşliğinde bir kafa sallama oluyor. Ardından bombayı patlattı. 'Kadınlar..'
Biz de tekrardan bir aval bakış oluştu malumunuz. Dakika sektirmeden itiraz sesleri yükselmeye başladı. Hocadan cevapta gecikmedi vesselam: ' Bu karakışta mini etekli ve çorapsız dolaşabilmelerini sadece buna bağlayabiliyorum çünkü..' Jeton 16 köşeli olduğu için biraz geç düşmüştü, düşerken de takırdamıştı tabi :)Sınıfta süper minisiyle oturan bir hatunumuz vardı. Ve taş diyemeyeceğim, evet o koca kaya yerine ulaşmış olacak ki kızımız biranda domates misali kesildi:)

Evet şuanda gayet soğuk bir memleketteyim. Tabir-i caizse insanın sümüğü akamadan burnunda donuyor. Ve ben, buna rağmen etrafta mini etekli  cıbıl cıbıl hatunlar gördükçe daha bir buz kesiliyorum. Ve kesinlikle anlamıyorum, hayvanların bile kürkle ısındığı bir dünya da, kendileri neyle ısınıyorlar ki giyinmiyorlar? Çok mühim bir sorudur efenim, cevabını bilen varsa söylesin..

Edit: Hatunu kınama durumu kesinlikle yoktur. Sonuçta mesleğini icra ediyor. Geniş paça pantolon giyecek hali yok. Yalnızca hoş bir resim olması dolayısı ile koyulmuştur :)

4 yorum:

  1. dünyada sanirim artik her yer sogudu :P

    YanıtlaSil
  2. Tabiki ki efenim şüphe götürmez bir gerçek fakat şu anda bulunduğum ülke, konumu itibariyle hücre donduran soğuk kış günleri yaşatmaktadır bize maalesef:) Tabir-i ve tasviri caizse Balkanlar yakınlarında bir bölgedeyim Son Kraliçe:)

    YanıtlaSil
  3. hocanıza katılıyorum ben :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba , biz www.bugununfirsati.com ailesi olarak web sitenizi gerçekten çok beğeniyoruz.

    YanıtlaSil